Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická propedeutika (17PBZKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBZKP - Klinická propedeutika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je studentům podat ucelené informace o symptomatologii onemocnění a možnostech fyzikálního, přístrojového i laboratorního vyšetření. V další části předmětu učí studenty hodnotit aktuální stav pacienta a zejména stav vitálních funkcí a na základě toho volit v praxi racionální přístup v rámci neodkladné péče.

Literatura

Povinná literatura:[1] TŘEŠKA, V.: Propedeutika vybraných klinických stavů, Praha Grada, 2003.[2] VELEMÍNNSKÝ, M.: Klinická propedeutika, ZSF JCU, České Budějovice, 2000.[3] CHROBÁK, L. et al: Propedeutika vnitřního lékařství, Praha, Grada 2009.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: - účast nejméně na 9 cvičeních,- vypracování a úspěšně odevzdání seminární práce,- úspěšné složení (nejméně 75 %) průběžného testu znalostí,- úspěšné složení (nejméně 75 %) zápočtového testu,- úspěšné složení zápočtového ověření praktických dovedností (odběr anamnézy, vyšetření pacienta).Požadavky udělení zkoušky:- ústní zkouška (zodpovězení otázek ze seznamu). Upozornění: interval mezi řádnou a opravnou zkouškou nebo opravnými zkouškami musí být minimálně 7 dnů.

Garant

Robin Šín, Jan Pokorný

Vyučující

Jan Pokorný