Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urgentní medicína I. (17PBZUM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBZUM1 - Urgentní medicína I., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenta s problematikou urgentní medicíny, která se zabývá problematikou diagnostiky, prvotního a neodkladného ošetřování a léčení náhle vzniklých stavů ohrožení života, náhlých onemocnění a traumat bezprostředně na místě jejich vzniku, během dopravy postižených pozemními, leteckými nebo vodními prostředky zdravotnické záchranné služby (ZZS) a při přechodu z přednemocniční do nemocniční neodkladné péče.

Literatura

[1] Navrátil, L., a kol.: Vnitřní lékařství pro nelékařské zdravotnické obory, Grada, Praha 2008[2] Zima, T., a kol.: Laboratorní diagnostika. Galén, Praha 2002[3] Pacovský, V.: Klinická propedeutika pro magisterské a bakalářské studium ošetřovatelství. Praha, Karolinum 1999[4] Pokorný, J.: Lékařská první pomoc, Galén, Praha 2010[5] Chrobák L.: Propedeutika vnitřního lékařství, Grada, Praha 2007.[6] Drábková, J.: Polytrauma v intenzívní medicíně, Praha: Galen, 2004.[7] Pokorný, J., et al.: Urgentní medicína. Praha: Galén, 2004.[8] Pokorný, J., et al.: Lékařská první pomoc. 2. vydání 2008.[9] Kasal, E., et al.: Základy anesteziologie, resuscitace a neodkladné péče, LF UK v Plzni

Požadavky

Zápočet: docházka na cvičení 100 %kvalitní vypracování seminární práce na zadané témaprůběžný test znalostí na cvičeních s úspěšností min. 75 %zápočtový multiple choice test s úspěšností min. 75 %.

Garant

Jan Pokorný

Vyučující

Robin Šín, Jan Pokorný