Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné zdravotnictví (17PBZVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBZVZ - Veřejné zdravotnictví, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy oboru hygiena životního a pracovního prostředí s cílem propojení odborného vzdělání s aplikací na priority ochrany veřejného zdraví.Studenti jsou zde postupně seznamováni s aspekty vlivu prostředí na lidský organismus, jejich vzájemnou vazbou, způsoby eliminace rizik, preventivním opatřením případně postupy k odstranění specifikovaných vlivů faktorů životního a pracovního prostředí na zdraví populace. Absolvent je schopen samostatně posoudit jednotlivé i komplexní problémy v dané situaci, zhodnotit možná rizika a koncipovat preventivní opatření k nápravě.

Literatura

[1] PODSTATOVÁ, H.: Mikrobiologie, epidemiologie, hygiena. Olomouc: EPAVA. 2001.[2] ZAVÁZALOVÁ, H. a kol.: Sociální lékařství a veřejné zdravotnictví. Praha: Karolinum. 2002.[3] BLÁHA, K., CIKRT, M.: Základy hodnocení zdravotních rizik. SZÚ. 1996.Kolektiv autorů: Manuál prevence v lékařské praxi. I. - VI. Díl. Fortuna. 1998.

Požadavky

Prokázání znalostí písemným testem.- a zpracování zadané seminární práce z probíraných témat ve vazbě na praktickou činnost oboru záchranář (vypsání témat 3. přednáška, termín odevzdání do 20. 4. 2012)Minimální počet bodů pro splnění testu je 19 bodů z 30 možných. Test obsahuje 30 otázek se třemi možnými odpověďmi (počet správných odpovědí nula až tři).Klasifikace testuA - 29 - 30 bodůB - 26 - 28 bodůC - 23 - 25 bodůD - 22 - 24 bodůE - 19 - 21 bodůÚčast na přednáškách podle studijního řádu.

Garant

Jan Bříza

Vyučující

Jan Bříza