Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biokompatibilita a procesy korozní (17PMBBPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMBBPK - Biokompatibilita a procesy korozní, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání přehledu o materiálech a technologiích využívaných v biomedicínských aplikacích a jejich posouzení z hlediska biokompatibility.

Literatura

Základní literatura:[1]Hrubý, V., Tulka J.: Koroze a ochrana materiálů. VA Brno, Brno 1998[2]Filip, P.: Progresivní typy biomateriálů, Skripta, VŠB-TU Ostrava 1995[3]Valenta, J. a kol.: Biomechanika, kap. 3 (autoři Beznoska S., Lobl K.), Akademia, Praha 1993[4]Nedoma, J. et al.:Biomechanika lidského skeletu a umělých náhrad jeho částí. Karolinum, 2006 Praha 1 dostupné z: http://ucebnice.euromise.cz/index.php?conn=0§ion=biomechDoporučená literatura:[1]Helsen, J.A., Breme, H.J.: Metals as Biomaterials, J.Willey & sons, N.Y., 1998[2]Handbook of Biomaterials Properties, eds. Black J., Hastings G., Chapman&Hall, London 1998.[3]Callister WD: Materials Science and Engineering: An Introduction, 5th edition, John Wiley & Sons, 2000.

Požadavky

Podmínky získání zápočtu:Povinná účast na cvičeních, napsání zápočtového testu minimálně na 50% a odevzdání protokolů z laboratorních prací v řádném termínu. Absence musí být řádně omluvené a nahrazené.Průběh a hodnocení zkoušky:Zkouška bude mít písemnou a ústní část. Písemná část bude provedena formou testu, ve kterém budou otázky, na něž budou studenti odpovídat. Počet otázek je 5 až 15. Některé otázky mohou mít větší váhu při hodnocení než ostatní, a to například ty, které zahrnují početní úlohu či vyžadují komplexní přístup k řešení. Hodnocení bude odpovídat procentuální úspěšnosti přesně podle platné klasifikační stupnice. V případě, že výsledky písemné části jsou dostačující pro klasifikaci, může být od ústní části zkoušky ustoupeno. Po absolvování ústního zkoušení bude stanovena výsledná známka jako průměr známky z písemného testu a ústního zkoušení. Je-li výsledek kterékoliv části hodnocen stupněm F, je i výsledek zkoušky automaticky F a neuplatňuje se předchozí pravidlo o výpočtu průměru.