Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická podpora výzkumu (17PMBMPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMBMPV - Matematická podpora výzkumu, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se všemi základními statistickými metodami, které jsou dnes nejčastěji používány při statistickém vyhodnocení klinických studií, dotazníkových šetření a jiných vědeckých projektů a které jsou nezbytné při psaní vědeckých článků, vědeckých prací apod. Cílem je také naučit studenty orientovat se v prostředí profesionálních statistických programů.

Literatura

1. Kubánková V., Hendl J.: Statistika pro zdravotníky, Avicenum, Praha, 19862. M. Meloun, J. Militký: Statistická analýza experimentálních dat, Academia, Praha, 20043. Zvárová J. a kol.: Základy informatiky pro biomedicínu a zdravotnictví [online], EuroMISE Centrum 2006

Požadavky

Podmínky zápočtu: Aktivní účast na seminářích. Vyřešení a odevzdání zadaných úloh.Požadavky ke zkoušce: Splnění požadavků k zápočtu. Tematické okruhy ke zkoušce odpovídají odpřednášeným tématům jednotlivých přednášek. Zkouška bude probíhat písemnou a ústní formou. Ke zkoušce se mohou přihlásit pouze studenti, kterým byl udělen zápočet. Opravný termín zkoušky je písemnou i ústní formou s minimálně týdenním odstupem.

Garant

David Vrba

Vyučující

Jana Vránová