Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optika v přístrojové technice (17PMBOPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMBOPT - Optika v přístrojové technice, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se seznámí se základy geometrické a vlnové optiky, které jim umožní lépe porozumět problematice aplikace optických metod a jevů v různých přístrojích v oblasti vědy, techniky a biomedicíny.

Literatura

[1] A.Mikš: Aplikovaná optika. Vydavatelství ČVUT, Praha 2009.[2] J.Fuka, B.Havelka: Optika. SNTL, 1961.[3] B. E. A. Saleh, M. C. Teich: Základy fotoniky, Matfyzpress 1994.[4] B.Havelka: Geometrická optika I,II, ČSAV, Praha 1956.[5] M.Bass: Handbook of Optics. Vol.I-V, McGraw-Hill Professional, 2009.[6] E. Hecht: Optics, Pearson-Addison Wesley 2002.[7] M.Vrbová a kol.: Lasery a moderní optika. Prometheus, 1994.[8] J.Fujimoto, D.Farkas: Biomedical Optical Imaging. Oxford University Press, 2009.[9] P. Fiala, I. Richter, Fyzikální optika, 2. vydání, skriptum FJFI ČVUT, 2005. [10] P.Fiala, I.Richter: Fourierovská optika a optické zpracování signálu. ČVUT, Praha 2004.

Požadavky

70% účast na cvičeníchzápočet formou seminární práce

Garant

Petr Páta

Vyučující

Petr Páta, Martin Blažek