Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softwarová podpora pro matematické modelování (17PMBSPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMBSPM - Softwarová podpora pro matematické modelování, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je umožnit studentům seznámit se s modelováním a a metodami řešení vybraných úloh biomedicínské povahy s využitím matematického SW.

Literatura

Studijní materiályDoňar B., Zaplatílek K., -- MATLAB pro začátečníky, 1. díl, BEN, 2003Holčík J., -- Modelování a simulace biologických systémů, skriptum ČVUT-- FBMI, 2006Kvasnica J.,-- Matematický aparát fyziky, Academia, 2. vyd. 1997Dont M. - Úvod do parciálních diferenciálních rovnicE. Feuerstein - Řešené příklady z numerické matematiky, pracovní texty Doporučená literatura:Doňar B., Zaplatílek K., MATLAB tvorba uživatelských aplikací, 2.díl, BEN, 2006Moler C.: Numerical computing with MATLAB, Mathworks, PDFHannon B., Ruth M. - Modeling Dynamic Biological Systems, Springer, 1999Hoppensteadt F., Peskin Ch. - Modeling and Simulation in Medicine and the Life Sciences, Springer, 2002

Požadavky

Podmínky zápočtu: Nejvýše tři řádně omluvené absenceÚspěšné zvládnutí testů v 7. a 14. týdnu. Aktivita na cvičeních.Podmínky zkoušky: Zápočet zapsaný v indexu. Zkouška na počítači: 4 úlohy, každá úloha hodnocena maximálně 25 body, doba na zpracování úloh - 100 minut. Stupnice známek: méně než 50% - F, 50-59% - E, 60-69% - D, 70-79% - C, 80-89% - B, 90-100% - A.

Garant

Eva Feuerstein

Vyučující

Eva Feuerstein