Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Televizní, termovizní a endoskopické zobrazovací systémy (17PMBTTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMBTTE - Televizní, termovizní a endoskopické zobrazovací systémy, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem je uvést základní principy takových zobrazovacích systémů, jako jsou TV, IR a endoskopické zobrazovací systémy a pochopit jejich možnosti a omezení z hlediska technických parametrů.

Literatura

[1]Gregora, P., Kuba, P., Vít, V. Televizní technika 4 (projekční a velkoplošné zobrazení, studiové zpracování televizního signálu, zařízení pro přenos a vysílání televizního signálu). BEN - technická literatura: Praha, 2005. [2]Vít, V. Televizní technika 3 (přenosové barevné soustavy). BEN - technická literatura: Praha, 2002. (povinná, v knihovně dostupná pro všechny)[3]Košťál, E.: Obrazová a televizní technika. Fakulta elektrotechnická, přepracované 3. vydání. Praha: ČVUT, 2000.[4]Výukové videoprogramy na VHS[5]Hrazdíra, I. Lékařská biofyzika a přístrojová technika. 1. vyd. Neptun, 2004. [6]Hrazdíra, I., Mornstein, V., Škorpíková, J. Základy biofyziky a zdravotnické techniky. 1. vyd. Neptun, 2006.[7]Halliday, D., Resnick, R., Walker, J. Fyzika 4. Elektromagnetické vlny, optika a relativita. Vysokoškolská učebnice obecné fyziky. Vyd. 1. Praha: Prometheus, 2000. 174 s. ISBN 80-214-1868-0[8]Halliday, D., Resnick, R., Walker, J. Fyzika 5. Moderní fyzika. Vysokoškolská učebnice obecné fyziky. Vyd. 1. Praha: Prometheus, 2000. 199 s. ISBN 80-214-1868-0[9]Křížek, M. Flexibilní lékařské endoskopy. Jemná mechanika a optika. Č. 9. 2006. s. 253-257.[10]Oppelt, A. (Ed.): Imaging Systems for Medical Diagnostics. Siemens Aktiengesellschaft, 2005. 636 s.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu jsou následující: Povinná účast na všech cvičeních. Neúčast je možná pouze z vážných důvodů (doloženo). Odevzdané případné úlohy ze cvičení (definováno na cvičeních a může to být i pouze pro jednotlivce či týmy, pravidelně, náhodně či vůbec apod.) a absolvování případných testů za jednotlivé části, které mohou být až 3 a to z problematiky, která byla probrána na přednášce, resp. byla oznámena předem jako požadavek znalostí na cvičení. Dále je součástí zápočtu písemný test o 9 otázkách, kde je kombinovaná varianta odpovědí typu ABC (vždy jedna správná) - 1 bod a varianta, kdy je potřeba odpovídat písemně - 5 bodů (důležité otázky). Hranice absolvování testu je 50% v rámci klasifikační stupnice ECTS.

Garant

Jiří Hozman

Vyučující

Jiří Hozman