Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioanalytická chemie a základy laboratorní medicíny (17PMPBAC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMPBAC - Bioanalytická chemie a základy laboratorní medicíny, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studia je seznámit se s různými typy materiálů vyhodnocovanými v klinické laboratoři, teoreticky se seznámit s metodami používanými v klinické laboratorní praxi a jejich evaluací a prakticky zvládnout vybrané metody.

Literatura

Základní studijní literatura:RACEK, J. A KOL.: Klinická biochemie. Galén. Praha 2006.SCHNEIDERKA, P. A KOL.: Stanovení analytů v medicíně. Karolinum, Praha 2002.PRŮŠA, R. A KOL.: Průvodce laboratorními nálezy. RAABE, Praha 2010.ZIMA, T. A KOL.: Laboratorní diagnostika. Galén Karolinum, Praha 2007DOLEŽALOVÁ A KOL.: Laboratorní technika v klinické biochemii a toxikologii, IDVPZ Brno, Brno 1995.PECKA, M.: Přehled laboratorní hematologie I-IV. Galén, Praha 2005.BARTŮŇKOVÁ, J.: Vyšetřovací metody v imunologii. Grada Publishing, Praha 2005.Doporučená literatura:JABOR, A. A KOL.: Vnitřní prostředí. Grada, Praha 2008ŠTERN, P. A KOL: Obecná a klinická biochemie pro bakalářské obory studia. Karolinum, Praha 2005.MASOPUST, J.: Klinická biochemie - požadování a hodnocení biochemických vyšetření I+II.díl. Karolinum, Praha 1998.VODRÁŽKA, Z.: Biochemie. Academia, Praha 1992. MURRAY R.K. ET AL.: Harperova biochemie, české vydání. H+H, Praha 2002. KODÍČEK, M.: Biochemické pojmy - výkladový slovník. Praha, Vydavatelství VŠCHT, 2004. KUKAČKA J., KLAPKOVÁ E., KOTAŠKA K.: Bioanalytická chemie v příkladech a cvičeních. Karolinum, Praha, 2010 ISBN 978-80-246-1853-1 DOLEŽALOVÁ A KOL.: Principy biochemických vyšetřovacích metod, IDVPZ Brno, Brno 1995.

Požadavky

Podmínky zápočtu: Pravidelná příprava na laboratorní cvičení:1. znalost pracovního postupu i teoretického pozadí jednotlivých úloh2. v rámci domácí přípravy budou též vypočítány navážky pro přípravu potřebných roztoků, jejich správnost bude zkontrolována před každou úlohouÚspěšné absolvování testu (pro úspěšné absolvování testu je třeba získat alespoň 60% bodů).Zkouška ústní zkoušení z probrané látky

Garant

Taťána Jarošíková

Vyučující

Taťána Jarošíková, Romana Široká