Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spektroskopie pro biologii a medicínu (17PMPSBL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMPSBL - Spektroskopie pro biologii a medicínu, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1) Pochopení základních fyzikálních principů molekulární spektroskopie a vztahů mezi strukturou molekul a jejími spektry.2) Pochopení principů hlavních spektroskopických technik využívaných ke studiu molekul včetně principů fungování typické instrumentace.3) Seznámení se typickými příklady využití molekulární spektroskopie v biomedicínském výzkumu a interpretací spektroskopických dat.

Literatura

[1] Gauglitz G., Vo-Dinh T.: Handbook of Spectroscopy. Wiley VCH Verlag, Weinheim, 2003[2] Bernath P.F., Molecular Spectroscopy and Structure, University of Waterloo (http://bernath.uwaterloo.ca/media/molspec_combined.pdf)[3] Prosser V. et al. Experimentální metody biofyziky, Academia 1989[4] Výukové materiály zveřejněné na webových stránkách předmětu obsahující odkazy na další materiály volně dostupné na Internetu

Požadavky

Zápočtový test formou výběru správné odpovědi z několika možností. Při výsledku na hranici klasifikačních stupňů doplněný o otázku k diskuzi.

Garant

Dalibor Pánek

Vyučující

Dalibor Pánek