Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vláknová optika pro biologii a medicínu (17PMPVOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMPVOB - Vláknová optika pro biologii a medicínu, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1.Seznámit se základy vláknové optiky v přístupu geometrické a vlnové optiky včetně základních vztahů pro výpočet důležitých parametrů optických vláken. 2.Získat přehled o typech optických vláken a jejich parametrů důležitých pro jejich aplikace v biologii a medicíně3.Získat základy o optických vláknových senzorech a biosenzorech v biologické a medicínské aplikaci.4.Získat praktickou zkušenost práce s optickým vláknem a jejich měření v rámci laboratorních úloh.

Literatura

[1] Pospišilová, I. Kašík, V. Matějec: "Vláknová optika pro biologii a medicínu", ČVUT v Praze 2011[2] www.ufe.czMateriál k probírané látce na www stránkách:http://www.bluerr.com/images/Overview_of_FOS2.pdf http://www.thefoa.org/tech/ref/OSP/fiber.htmlhttp://www.wtec.org/loyola/opto/c6_s3.htmhttp://classes.engr.oregonstate.edu/eecs/spring2011/ece483-001/Review%20paper%20Chemical%20Sensors%20and%20Biosensors.pdf

Požadavky

1. udělení zkouškyZápočet ze cvičení, závěrečný test - 10 otázek a příkladů po max. 10 bodech z probrané látky (na 90 minut), požadavek - min. 60 bodů.2. udělení zápočtuMinimálně 80% účast na cvičení, PP prezentace na seminář "Optické vláknové senzory" (OVS) - výběr libovolného systému OVS na cca 10 - ti slidech v PP (vždy po dvojicích), protokoly z měření, absolvování testu na konci 7-mého cvičení (5 příkladů po 10-ti bodech), požadavek - min. 30 bodů.

Garant

Marie Pospíšilová

Vyučující

Hana Kalábová, Marie Pospíšilová