Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět E-Health a E-Government (17PMSEHG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMSEHG - E-Health a E-Government, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními principy tzv. e-governmentu. Jde o implementaci ICT technologií do veřejné správy. Tato tématika úzce souvisí s výkonem funkcí, které budou absolventi oboru Systémová integrace procesů ve zdravotnictví v praxi vykonávat. Posluchači se seznámí jak se základními principy, tak s možnostmi nasazení specializovaného SW, i se zákonnými normami. Cílem je, aby se absolvent uměl v dané problematice orientovat a sledovat její vývoj.

Literatura

1. Švarcová, Lidinský a další: E Government bezpečně, Grada, 2008, ISBN 978-80-247-2462-12. Pavel Mates, Vladimír Smejkal: E-government v českém právu, 2006, ISBN: 80-7201-614-8, LINDE právnické a ekonomické nakladatelství3. Vladimír Smejkal, DATOVÉ SCHRÁNKY V PRÁVNÍM ŘÁDU ČR, Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů s komentářem, Vydavatel ABF, a. s. Praha 9, nakladatel: MJ, ISBM 978-80-86284-78-1

Požadavky

Výuka předmětu není striktně rozdělena na přednášky a cvičení, většina témat se probírá v blocích. Z toho důvodu je povinná účast studentů jak na přednáškách tak na cvičeních (resp. na předem ohlášených exkurzích v termínu konání předmětu). Povoleny jsou maximálně dvě absence v průběhu semestru.Předmět je ukončený klasifikovaným zápočtem. Hodnocení bude na základě 1) semestrálních prací, které studenti vypracují a odevzdají v domluvené formě a termínu; 2) prezentací, které studenti odprezentují na několika posledních cvičeních.

Garant

Dagmar Brechlerová

Vyučující

Anna Schlenker, Dagmar Brechlerová