Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie ve zdravotnictví (17PMSITZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMSITZ - Informační technologie ve zdravotnictví, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy informačních technologií a jejich aplikace na oblast zdravotnictví. Poskytnut studentům základní znalosti o principech projektování a provozu zdravotnických informačních systémů. Vysvětlit pojmy o informace, přenosu dat a fungování počítačového příslušenství. Cvičení je zaměřeno na procvičení používání počítače, práci s informačním a kancelářským softwarem. Poskytnut praktické znalostí o projektování a popsání požadavků k informačním systémům s pozice zákazníka produktu.

Literatura

Myšlenková mapa oboru - http://mind42.com/mindmap/eb1b71bb-e7ce-4794-ab1d-9de003a51cf8?rel=urlMUNZ, J. Informační technologie ve zdravotnictví - Informační systémy. ČVUT Praha, 2011. ISBN 978-80-01-04720-0.ŠPUNDA, M., DUŠEK, J. a kol. Zdravotnická informatika. Karolinum, Praha, 2007.BEAVER, K. Healthcare Information Systems, Second Edition (Best Practices). Auerbach Publications, 2002. ISBN 978-0849314988.

Požadavky

Podmínky zápočtu:1.Aktivní účast na přednáškách2.Účast na cvičení (max. 2 absence). 3.Student je povinen se na cvičení předem připravit, vypracovat zadané domácí úlohy; nesplnění těchto podmínek bude vést k vyloučení studenta z daného cvičení a je považováno za neomluvenou absenci. Požadavky ke klasifikovanému zápočtu: 1.Splnění požadavků k zápočtu.2.Písemný testKlasifikovaný zápočet bude písemná ve formě testu.

Garant

František Dohnal

Vyučující

Jaroslav Vorlíček, František Dohnal, Ilya Ivlev