Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náklady, kalkulace, ceny (17PMSNKC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PMSNKC - Náklady, kalkulace, ceny, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními ekonomickými pojmy. Dalším cílem je podrobně pochopit charakteristiku nákladů, jejich členění, řešení příkladů, způsob stanovení nákladů a následně i ceny. Použité metody kalkulace musí být student schopen aplikovat do praxe.

Literatura

SYNEK, M. a kol.: Manažerská ekonomika, Grada Publishing 2003[2] DYNTAROVÁ,V. : Náklady, kalkulace, ceny; skripta ČVUT,2009[3] Zákoník práce v aktuálním znění[4] Daňové zákony 2014[5] DVOŘÁK, P., RADOVÁ, J.: Finanční matematika pro každého, Grada 2001[6] Zákon o účetnictví

Požadavky

Předmět je ukončen klasifikovaným zápočtem. Pro získání KZ je nutné získat alespoň 50 bodů ze 100 možných.1) Na devátém cvičení se píše kontrolní test, který je zaměřený na praktické řešení příkladů z problematiky NKC. Test je za max. 25 bodů. U testu je požadována minimální úspěšnost 50%. 2) Max 25 bodů - za dílčí aktivity na cvičeních (na začátku každého cvičení bude sdělen konkrétní max. počet bodů, který lze na daném cvičení dosáhnout) 3) Ve zkouškovém období studenti absolvují závěrečný test zaměřený jak na teoretické aspekty předmětu, tak i na řešení příkladů. Z tohoto testu lze získat max. 50 bodů - požadována je minimálně 50% úspěšnost. Zároveň je povinná účast na seminářích - povolené jsou max. 2 absence.

Garant

Martina Caithamlová

Vyučující

Martina Caithamlová