Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práce v CAD systému SolidWorks (17VZPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17VZPS - Základy práce v CAD systému SolidWorks, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy práce v CAD systému SolidWorks, který je stále častěji nasazován i v reálné praxi a to i pro aplikace z oblasti zdravotnických prostředků. Vzhledem k zajištění dostatečného množství licencí v rámci FBMI a dostatečného počtu příruček je možná individuální výuka. V rámci předmětu bude snaha o to, aby studenti na konci semestru odevzdali konstrukční nákres skutečného výrobku.

Literatura

[1] Vláčilová, H., Vilímková, M., Hencl, L. Základy práce v CAD systému SolidWorks ComputerPress: Praha, 2006. 320 s. ISBN: 80-251-1314-0[2] Šťastný, J., Třeštík, B. Manuál technické dokumentace. Koop: České Budějovice, 2003. 5. přepracované vydání. 384 s. ISBN: 80-7232-223-0 [3] Drastík, F. Technické kreslení podle mezinárodních norem I. Pravidla tvorby výkresů ve strojírenství. 2. dotisk 2000. Montanex. 1994. 230 s.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je odevzdání výsledné sestavy (formát eDrawing), která bude jedním z následujících výstupů:- návrh nemocničního lůžka,- návrh protézy (hrudní, pánevní končetiny nebo kloubní),- návrh samoobslužného lůžka,- návrh vozíku pro handicapované,- návrh ergonomické židle,- návrh (částí) zdravotnického přístroje,- návrh kompenzační pomůcky pro handicapované.Účast na cvičeních není povinná. Konzultace však budou poskytovány pouze v době cvičení.

Garant

Jan Hejda