Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Air Traffic Management (21AIRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 21AIRM - Air Traffic Management, Fakulta dopravní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení studentů se současnými systémy užívané v ATM, funkčními bloky (ATS, ATFCM, ASM), s technickou konfigurací a architekturou sysému ATM, s přenosovými systémy a sítěmi. Studenti získají přehled o zamýšlených koncepcích a strategiích ATM na příští léta a o jejich dopadu na jednotlivé procesy, technické prostředky a systémy.

Literatura

ICAO: Aeronautical Telecommunications, Manual on Testing of Radio Navigation Aids, Manual of the Secondary Surveillance Radar (SSR) SystemsKulčák L. a Kol.: Klasické prostředky zabezpečovací letecké techniky, VŠDS, 1998Kulčák L.: Air Traffic Management, Akademické nakladatelství CERM, s. r. o. Brno, 2002

Požadavky

Základní znalosti o řízení letového provozu (rozdělení služeb ŘLP; organizace vzdušného prostoru, rozstupy letadel, letový plán, CFMU).

Vyučující

Miloš Strouhal