Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematické aplikace (A2B99MAA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu A2B99MAA - Matematické aplikace, Fakulta elektrotechnická, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět má za úkol seznámit studenty se základy práce v matematických programech Maple a MATLAB. V první části se studenti seznámí s programem MATLAB, jeho ovládáním a použitím pro výpočty v inženýrské praxi. Druhá část předmětu je věnována programu Maple a jeho využití pro symbolické výpočty matematické analýzy. Dále jsou ukázány možnosti využití speciálních knihoven pro analýzu elektrických obvodů.

Literatura

Literatura1] Heck, A.: Introduction to Maple, 2nd ed., Springer-Verlag, Berlin, 1996[2] Maple Getting Started Guide, Waterloo Maple Inc.[3] Char, B.W.: Maple Learning Guide, Waterloo Maple Inc.[4] Monagan, M.B., Geddes, K.O., a kol.: Maple Inroductory Programming Guide, Waterloo Maple Inc.[5] , S.Lang: Complex Analysis, Springer-Verlag, 1993.[6] Etter,D.M.: Engineering Problem Solving with MATLAB (2nd Edition), Prentice Hall,1996.[7] https://moodle.kme.fel.cvut.cz/

Požadavky

Základní znalosti matematické analýzy a lineární algebry.

Garant

Jiří Hospodka

Vyučující

Jan Rusz, Pavel Hazdra, Petr Páta, Jan Bičák, Roman Čmejla, Jiří Hospodka, Aleš Němeček