Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rádiové systémy (A2M37RSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu A2M37RSY - Rádiové systémy, Fakulta elektrotechnická, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Introduction to theory of radio systems

Literatura

1. Kayton, M., Fried, W. R.: Avionics Navigation Systems: New York: Wiley. 19962. Misra, P., Enge, P.: Global Positioning System: Ganga-Jamuna Press. 2004.

Požadavky

- Šíření elektromagnetických vln povrchovou a prostorovou vlnou- Antény: směrová charakteristika antény, vyzařování elementárního dipólu jako "stavebního prvku" reálného dipólu; vyzařování dipólu a představa o jeho změnách se změnou délky dipólu; vyzařování dvojice dipólů napájených fázově posunutými proudy (dosažení kardiodní charakteristiky), reflektorové antény.- Signály a soustavy: reprezentace signálu v časové a kmitočtové oblasti; znalosti týkající se korelační funkce - její argument není čas, ale rozdíl časů, korelační funkce stejných, pouze v čase vzájemně posunutých signálů. - Analogové modulace: spektrum harmonického signálu modulovaného harmonickým signálem má tři čáry (resp. šest); FM - šířka pásma, úzkopásmová modulace.- Digitální modulace: principy- TDMA, FDMA, CDMA - Základní znalosti z vysílačů a přijímačů.- Základní znalosti z kanálového kódování.- Představa o dosažitelné stabilitě oscilátorů.

Garant

František Vejražka

Vyučující

František Vejražka