Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové systémy (A4B33DS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu A4B33DS - Databázové systémy, Fakulta elektrotechnická, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům základní kurs návrhudatabázových systémů. Po absolvování studet umí samostatněvytvářet konceptuální a logický model, umí aktivně používatdotazovací jazyk SQL. Dále umí navrhovat databázovéaplikace v javě a to s využitím API JDBC a JPA. Dálestudent získá přehled o dalších typech informačních systémůjako jsou systémy GIS a datové sklady.

Literatura

[1] Pokorný, J., Halaška, I.: Databázové systémy. Praha, ČVUT, 1998 [2] Beneš, J.: Manažerské informační systémy. Automatizace, 2000[3] Mařík, V. a kol.: Umělá inteligence IV. Praha, Academia, 2001[4] Kroha, P.: Objects and Databases. McGraw-Hill Book Company, London, 1993

Požadavky

Webová stránka předmětu je http://cw.felk.cvut.cz/doku.php/courses/a4b33ds/startNa téže stránce jsou uvedeny požadavky pro udělení zápočtu.

Garant

Zdeněk Kouba

Vyučující

Zdeněk Kouba