Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rádiové systémy (AD2M37RSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AD2M37RSY - Rádiové systémy, Fakulta elektrotechnická, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

1. Kayton, M., Fried, W. R.: Avionics Navigation Systems: New York: Wiley. 19962. Misra, P., Enge, P.: Global Positioning System: Ganga-Jamuna Press. 2004.

Požadavky

- Šíření elektromagnetických vln povrchovou a prostorovou vlnou- Antény: směrová charakteristika antény, vyzařování elementárního dipólu jako "stavebního prvku" reálného dipólu; vyzařování dipólu a představa o jeho změnách se změnou délky dipólu; vyzařování dvojice dipólů napájených fázově posunutými proudy (dosažení kardiodní charakteristiky), reflektorové antény.- Signály a soustavy: reprezentace signálu v časové a kmitočtové oblasti; znalosti týkající se korelační funkce - její argument není čas, ale rozdíl časů, korelační funkce stejných, pouze v čase vzájemně posunutých signálů. - Analogové modulace: spektrum harmonického signálu modulovaného harmonickým signálem má tři čáry (resp. šest); FM - šířka pásma, úzkopásmová modulace.- Digitální modulace: principy- TDMA, FDMA, CDMA - Základní znalosti z vysílačů a přijímačů.- Základní znalosti z kanálového kódování.- Představa o dosažitelné stabilitě oscilátorů.

Garant

František Vejražka

Vyučující

Pavel Šedivý, František Vejražka