Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafové algoritmy a základy teorie složitosti (BI-GRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BI-GRA - Grafové algoritmy a základy teorie složitosti, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Grafové modely a odpovídající grafové algoritmy patří k základní informatické výbavě, která má řadu aplikací v infromatice i mimo ni. Cílem předmětu je rozvinout schopnosti rozpoznat, jaký grafový model odpovídá určité konkrétní úloze a jakým algoritmem je možné tuto úlohu řešit, a dále naučit určovat či odhadovat meze algoritmické složitosti a hranice praktické řešitelnosti jistých typů úloh.

Literatura

1. Kolář, J. Teoretická informatika. Praha: Česká informatická společnost, 2000. ISBN 80-900853-8-5. 2. Demel, J. Grafy a jejich aplikace. Praha: Academia, 2002. ISBN 80-200-0990-6.

Požadavky

Předpokládá se znalost základních abstraktních datových typů, jejich efektivní implementace a použitelnost při řešení grafových problémů na úrovni předmětu BI-EFA. Studenti by měli pasivně zvládat základní důkazové postupy známé z povinných matematických předmětů (důkaz úplnou indukcí, důkaz sporem, konstruktivní důkaz) a vedle návrhu nového či modifikace známého algoritmu by měli být schopni provést jeho analýzu složitosti.

Garant

Josef Kolář

Vyučující

Josef Kolář