Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v Mathematica (BI-PMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BI-PMA - Programování v Mathematica, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V tomto předmětu budou studenti seznámeni podrobně se stylem práce a s různými technikami programování v systému Mathematica. Student bude po absolvování předmětu schopen vytvářet kompletní interaktivní dokumenty a prezentace, zpracovávat datové soubory, vytvářet vlastní knihovny, atd. Wolfram Mathematica je moderní systém pro vědeckotechnické výpočty, vyvíjený více než 20 let a používaný na mnoha zahraničních univerzitách a v předních vědeckých i komerčních institucích (např. CERN, NASA, Intel, Lockheed Martin, Apple, IBM, Microsoft, ...). V současnosti představuje kompletní prostředí pro publikace, prezentace, výpočty, vizualizace a tvorbu interaktivních aplikací. Systém Mathematica je velmi silný programovací jazyk, kombinující ruzné programovací styly (funkcionální, rule-based, strukturovaný, atd.).

Literatura

Wolfram Mathematica Documentation Center - http://reference.wolfram.com/mathematica/guide/Mathematica.htmlWolfram Screencast and Video Gallery - http://www.wolfram.com/broadcast/Wolfram Education Group, Free online seminars - http://www.wolfram.com/services/education/seminars/Wolfram Demonstration Projects - http://demonstrations.wolfram.com/

Požadavky

Základní znalosti z algoritmizace (cykly, větvení programu, atd.) a datových struktur (zejména pole).

Garant

Zdeněk Buk

Vyučující

Ladislav Musil, Jan Kyncl