Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Síťové technologie 3 (BI-ST3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BI-ST3 - Síťové technologie 3, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti předmětu se naučí, jakým způsobem vytvářet redundantní, predikovatelné a efektivní síťové topologie. Redundance je dosahována agregací switchportů do virtuálních kanálů (Etherchannel). Na 3. vrstvě OSI modelu je redundance dosahována agregací více směrovačů jako virtuálních (fantomových) směrovačů (VRRP, HSRP a GLBP protokoly). Studenti se naučí, jak vyvažovat síťový provoz a dosahovat vyšší efektivity. Toho je dosahováno pomocí per-VLAN STP (PVSTP) na druhé vrstvě OSI modelu a směrováním per-VLAN na 3. vrstvě anebo mnoha paralelních cest ve směrovací tabulce EIGRP nebo OSPF. Studenti se také naučí jak rozšiřovat síťové topologie velikosti kampusu nebo dokonce mnoha-kampusů s pomocí tzv. multiple-area OSPF směrování. Dalším cílem je porozumění rolím tunelů (šifrovaných anebo prostých) a jejich integraci se sítěmi podporujícími protokoly IPv4 a IPv6 směrování v duálním síťovém stacku.

Literatura

Povinná literatura:CISCO SYSTEMS, Inc. Cisco NetSpace [online]. Dostupné z: https://www.netacad.com/Doporučená literatura:ODOM W.: Cisco CCNA Routing and Switching ICND 200-101 Official Cert Guide, Cisco Press, San Francisco, 2013. ISBN 1-58714-373-1.

Požadavky

Výuka je realizována tzv. blended-distance formou, kde student látku studuje samostudiem elektronických studijních materiálů v anglickém jazyce a získané znalosti následně upevňuje řešením laboratorních úloh.Požadavkem pro získaní zápočtu je úspěšné absolvování zápočtového elektronického testu a praktické úlohy v rozsahu kurikula CCNA3 R&S.

Garant

Alexandru Moucha

Vyučující

Alexandru Moucha, Radovan Igliar