Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrhové vzory a OOP (MI-DPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MI-DPO - Návrhové vzory a OOP, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto předmětu je podat studentům širší, na konkrétním programovacím jazyku nezávislý pohled na objektové programování pomocí katalogu nejlepších praktik řešení daných návrhových problémů - návrhových vzorů. Přednášky jsou věnovány jednotlivým návrhovým vzorům seskupených do souvisejících celků. Návrhové vzory jsou primárně vysvětleny bez ohledu na konkrétní programovací jazyk pomocí grafických diagramů UML, jsou však diskutovány i implementační souvislosti pro nejčastěji používané objektově orientované jazyky C++ a Java.

Literatura

Pecinovský, R. ''Návrhové vzory''. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1582-4.Gamma, E., Helm, R., Johnson, R., Vlissides, J. M. ''Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software''. Addison-Wesley Professional, 1994. ISBN 0201633612.Martin, R. C. ''Agile Software Development, Principles, Patterns, and Practices''. Prentice Hall, 2002. ISBN 0135974445.

Požadavky

Znalost objektově orientovaného programování v jazyce C++, Java, nebo C#.

Garant

Petr Špaček

Vyučující

Petr Špaček