Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační bezpečnost (MI-IBE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MI-IBE - Informační bezpečnost, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Oblast řízení bezpečnosti IS/ICT v moderních organizacích a podnicích má v souvislosti stále rostoucí význam. Předmět má studentům v této oblasti poskytnout dobrý přehled metod a standardů. Má je naučit chápat význam řízení bezpečnosti informací, poskytnout jim dostatek informací a argumentů k prosazování zavedení takového systému a takové znalosti, aby se mohli podílet na jeho implementaci nebo ji řídit.

Literatura

Smejkal, V, Rais, K ''Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích''. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1667-4.Doseděl, T. ''Počítačová bezpečnost a ochrana dat''. Brno: Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0106-1.ČSN ISO/IEC 17779 - Informační technologie - Bezpečnostní techniky - Soubor postupů pro management bezpečnosti informací.ČSN ISO/IEC 27001:2006 Informační technologie - Bezpečnostní techniky - Systémy managementu bezpečnosti informací - Požadavky.Tipton, H. F., Krause, M. ''Information Security Management Handbook (Sixth Edition)''. Auerbach, 2008. ISBN 1420067087.

Požadavky

Bakalářské znalosti z oblasti informatiky

Garant

Igor Čermák

Vyučující

Igor Čermák