Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IT v době SaaS (MI-SAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MI-SAS - IT v době SaaS, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po úspěšném absolvování budou studenti rozumět aktuálním trendům, které ovlivňují změnu výpočetního paradigmatu z dnešního PC-centrického modelu podporovaného komerčním softwarem na model Software jako služba. Budou schopni samostatně přemýšlet o dopadu těchto změn jak na odvětví IT, tak na další obory lidské činnosti. V průběhu kursu se seznámí s reálnými tržními strategiemi největších firem IT oboru a posoudí, jak byly tyto firmy v minulosti schopny reagovat na zásadní technologické změny. Závěrem budou studenti diskutovat aktuální strategie těchto firem v období přechodu k paradigmatu Software jako služba. V rámci programu cvičení se pokusí samostatně vytvořit strategii pro fiktivní start-up, který by měl mít šanci uspět v éře Software jako služba.

Literatura

Rogers, Everett M. Diffusion of InnovationsUSA. Free Press 2003 (1980). ISBN 0743222091Donát, J. Efektivní podnikání v době Webu 2.0. Praha. Alfa Publishing 2007. ISBN 978-8086851-73-0Donát, J. E-business pro manažery. Praha.Grada Publishing 2000. ISBN 80-2479-0017.

Garant

Jiří Donát

Vyučující

Jiří Donát