Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Síťová bezpečnost (MI-SIB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MI-SIB - Síťová bezpečnost, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto předmětu je seznámit studenty s bezpečnostními aspekty komunikačních protokolů v drátových, optických a bezdrátových informačních sítích. Důraz je kladen na detekci a prevenci útoků na prostředky drátových počítačových sítí a propojené informační systémy.

Literatura

Kaufman, Perlman & Speciner, ''Network Security, Private Communication in a Public World'', 2nd Edition. Prentice Hall, 2002, ISBN: 0130460192.Stallings, ''Cryptography and Network Security: Principles and Practice'', 5th Edition. Prentice Hall, 2010, ISBN: 0-13-869017-0.Anderson, ''Security Engineering: A Guide to Building Dependable Distributed Systems'', Wiley Publishing, 2008, ISBN: 0470068523.Mitnick, Simon, Wozniak, ''The Art of Deception: Controlling the Human Element of Security'', Wiley, 2003, ISBN: 076454280X.

Požadavky

Základní povědomí o fungování počítačových sítí a počítačových systémů. Základní znalosti z pravděpodobnosti a statistiky. Programování v jakémkoli symbolickém jazyce.

Garant

Rudolf Bohumil Blažek

Vyučující

Rudolf Bohumil Blažek