Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arbologie (PI-ARB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PI-ARB - Arbologie, Fakulta informačních technologií, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Stromové datové struktury představují jednu ze základních datovych struktur ve vypočetní technice. Předmět studenty seznamuje s principy efektivních algoritmů pracujících se stromy pro úlohy jako jsou například přijetí a překlad stromových jazyků, vyhledávání přesných vzorků ve stromu, přibližné vyhledávání ve stromu nebo indexace stromu pro různé typy stromů (seřazené a neseřazené stromy, stromy s uzly s aritou a bez arity). Algoritmy jsou prezentovány na základe existujících vypočetních modelů pro stromové jazyky, jako jsou například ruzné druhy stromových automatů (finite tree automata, tree walking automata, atd.) nebo zásobníkové automaty. Předmět demonstruje také praktické použití těchto algoritmů v úlohách jako jsou různá zpracování formátu XML nebo výběr instrukcí při generování kódu.

Literatura

Cleophas, L.: Tree Algorithms. Two Taxonomies and a Toolkit, Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven, 2008Gecseg, F, Steinby, M. Tree Languages, In: Vol 3: Beyond Words. Handbook of Formal Languages. pp. 1 -- 68, Springer, Berlin, Heidelberg, 1997.Hoffman, C. M., O'Donnell M. J. Pattern Matching in Trees. Journal of ACM, vol. 29, pp. 68 -- 95, 1982.Janoušek, J., Melichar, B. On Regular Tree Languages and Deterministic Pushdown Automata. In Acta Informatica, Vol. 46, No. 7, pp. 533-547, Springer, 2009.

Garant

Bořivoj Melichar

Vyučující

Bořivoj Melichar