Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programátorské praktikum (01PROP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 01PROP - Programátorské praktikum, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Zásady psaní čistého kódu, programovací konvence. Principy defenzivního programování, organizace kódu a postupy při jeho refaktorování, psaní dokumentace. Strukturování kódu, vytváření uzavřených funkčních celků a jejich testování. Základy objektového návrhu, organizace podporující změny. Vývoj kódu při zachování jeho čistoty a srozumitelnosti.Schopnosti:Student bude schopný psát přehlednější kód, který bude lépe pochopitelný pro ostatní vývojáře, bude více flexibilní z pohledu implementace nových funkcí, ale také v něm bude snažší hledat chyby.

Literatura

Povinná literatura:[1] R.C. Martin, Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftmanship, Prentice Hall 2009[2] S. McConnell, Code Complete, Second Edition, Microsoft Press, 2004Doporučená literatura:[3] M. Fowler, Refactoring: Improving the Design of Existing Code, Addison-Wesley, 2002 [4] A. Hunt, D. Thomas, Programátor pragmatik, Compter Press, 2007.[5] M. C. Feathers, Údržba kódu převzatých programů, Computer Press, 2009.Studijní pomůcky:Počítačová učebna Windows/Linux s překladačem jazyka C++.

Požadavky

Programování v C/C++, objektové programování.

Garant

Tomáš Oberhuber

Vyučující

Tomáš Oberhuber