Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština M2 (04FM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 04FM2 - Francouzština M2, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:V návaznosti na osvojenou látku se rozšíří mluvnické znalosti o slovesné tvary pro vyjadřování modality a minulosti, používání složených časů, tvoření slov, vedlejší věty a jejich zkracování infinitivem, participiem, gerundiem, pasivní vyjádření. Systematizace druhů zájmen, jejich aktivní používání. Rozšiřuje se slovní zásoba odborná a technická, do jisté míry i obecná. Výslovnost a pravopis se upevňují v návaznosti na novou látku.Schopnosti:(řečové dovednosti)Číst jednodušší obecné, populárně naučné i odborné texty i s použitím slovníku, vyhledávat informace, shrnout. Ústně přiměřeně a jazykově správně reagovat při společenské komunikaci. Srozumitelně komunikovat na vybrané odborné téma (monolog, diskuse). Zvládnutá témata zahrnují i studentský život a odborné zájmy studenta. Písemně vypracovat referát a napsat transakční dopis. Splnit podmínky pro postup do vzššího kurzu.

Literatura

Povinná literatura:[1] Skripta: Z. Panáčková: Odborná francouzština pro studenty FJFI, ČVUT 2002[2] Espace II, Hachette, Paris 1990 Doporučená literatura: [3] Panorama 2, Clé International, Paris 2004[4] Lekce 5 - 8 elektronických skript na webové stránce vyučujícího[5] časopis La RechercheStudijní pomůcky:slovníky, mluvnické příručky, audioorální program, mapa Francie, jazyková učebna, Internet

Požadavky

Vstupní znalosti na úrovni kurzu M1

Vyučující

Zuzana Panáčková