Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika laserů (12FLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 12FLA - Fyzika laserů, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti: Seznámit se s teoretickými základy činnosti laserového generátoru s využitím poloklasického a plně kvantového popisu interakce rezonančního záření s látkou. Schopnosti: Dokázat teoretické závěry aplikovat na praktické úlohy z fyziky laserů jako je popis činnosti laseru s krátkým rezonátorem, generace gigantických impulzů v režimu Q-spínání a na koherentní šíření impulzů.

Literatura

Povinná literatura:[1] M. Vrbová, J. Šulc: Interakce rezonančního záření s látkou, Skriptum ČVUT, Praha, 2006Doporučená literatura:[2] W. H. Louisell: Quantum statistical properties of radiation, John Wiley and Sons, New York, 1973[3] M. Vrbová: Kvantová teorie koherence, Skriptum ČVUT, Praha, 1997.[4] B. E. A. Saleh and M. C. Teich, Základy fotoniky - 3.díl, Matfyzpress, Praha, 1995[5] B. Kvasil, Teoretické základy kvantové elektroniky, Academia, Praha, 1983.

Požadavky

Znalosti kvantové mechaniky (základní rovnice a principy, statistický operátor, poruchová teorie, lineární harmonický oscilátor, kvantový popis optického záření), elektrodynamiky a základů laserové techniky

Garant

Jan Šulc

Vyučující

Jan Šulc, Miroslava Vrbová