Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody počítačové fyziky 2 (12MPF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 12MPF2 - Metody počítačové fyziky 2, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Získání přehledu o základních metodách a výpočetních nástrojích v daných fyzikálních oblastech zahrnující termodynamiku a statistickou fyziku, fyziku plazmatu, elektrodynamiku a kvantovou mechaniku. Schopnosti:Schopnost samostatně se orientovat v probíraných simulačních metodách a umět je v jednoduchých případech aplikovat. Vypracovat krátkou prezentaci o daném výpočetním kódu a jeho použití.

Literatura

Povinná literatura:[1] H. Gould, J. Tobochnik, W. Christian: An Introduction to Computer Simulation Methods - Applications to Physical Systems, 3rd edition, Pearson, 2007.Doporučená literatura:[2] R.H. Landau, M.J. Páez, Ch.C. Bordeianu: A Survey of Computational Physics - Introduction to Computational Sciences, Princeton University Press, 2008.[3] I. Nezbeda, J. Kolafa a M. Kotrla: Úvod do počítačových simulací. Metody Monte Carlo a molekulární dynamiky, skriptum University Karlovy (Karolinum, Praha 1998, 2003).[4] D.C. Joy: Monte Carlo modeling for electron microscopy and microanalysis, Oxford University Press, New York, 1995.[5] A. Bondeson, T. Rylander, P. Ingelstrom, Computational Electromagnetics (Texts in Applied Mathematics), Springer, 2005.Studijní pomůcky: Počítačová učebna Linux s programovacím jazykem C a programem Matlab.

Požadavky

Metody počítačové fyziky 1

Garant

Ondřej Klimo

Vyučující

Ondřej Klimo