Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nanofyzika (12NF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 12NF - Nanofyzika, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Základní i pokročilé znalosti z oblasti fyziky nanostruktur, o procesech probíhajících jak v elektronických tak fotonických nanostrukturách, metodách a způsobech popisu. Schopnosti:Orientace v problematice fyziky nanostruktur, jak elektronických tak fotonických, schopnost vytvoření nadhledu, aplikace a porozumění základním fyzikálním principům a jejich aplikace na konkrétní situace.

Literatura

Povinná literatura[1] C. Kittel, Úvod do fyziky pevných látek, Academia, 1985.[2] P. Harrison, Quantum Wells, Wires and Dots: Theoretical and Computational Physics, John Wiley & Sons, 1999.[3] J. D. Joannopoulos, S. G. Johnson, J. N. Winn, R. D. Meade, Photonic crystals: Molding the flow of light, 2nd Edition, Princeton University Press, 2008.[4] S. A. Maier, Plasmonics: fundamentals and applications, Springer Science + Business Media LLC, 2007.Doporučená literatura:[5] P. N. Prasad: Nanophotonics, John Wiley & Sons, 2004.

Požadavky

Předmět je koncipován jako pokročilý, je proto vhodné mít již jistý nadhled a zvládnuté znalosti na základní úrovni jak v oblasti kvantové mechaniky, fyziky pevných látek, tak i elektrodynamiky, resp. optiky.

Garant

Ivan Richter, Milan Šiňor

Vyučující

Ivan Richter, Milan Šiňor