Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elastomechanika 1 (14EME1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 14EME1 - Elastomechanika 1, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Základní teoretická úloha lineární elasticity - pojmy, předpoklady, formulace, postupy řešení a možná zjednodušení. Souvislost teoretické mechaniky kontinua s tradičním pojetím technické pružnosti. Standardní metody výpočtu napětí a deformace prutů a nosníků.Schopnosti:Výpočet průhybu, deformací a napjatosti v prutech a nosnících. Orientace ve formulaci a způsobech řešení obecnějších modelových úloh elasticity.

Literatura

Povinná literatura:[1] Oliva, V.: Aplikovaná mechanika kontinua I - Elastomechanika. [Vysokoškolská skripta FJFI]. ČVUT v Praze 1982[2] Oliva, V.: Elastomechanika I. [Písemné podklady k přednáškám P-KMAT-805/10]. Praha, ČVUT-FJFI-KMAT 2010, 90 sDoporučená literatura:[3] Brdička, M. - Samek, L. - Sopko, B. : Mechanika kontinua. Academia 2005, ISBN: 80-200-1344-X[4] Šejnoha, J. - Bittnarová, J.: Pružnost a pevnost 10. [Vysokoškolská skripta FS]. Vydavatelství ČVUT, 2000.[5] Michalec a kol.: Pružnost a pevnost I. [Vysokoškolská skripta FSI] Ediční středisko ČVUT 2001.[6] Servít, R. - Doležalová, E. - Crha, M.: Teorie pružnosti a plasticity I. SNTL/ALFA, Praha 1981.[7] Sochor, M.: Strength of Materials. [Vysokoškolská skripta - FSI]. Vydavatelství ČVUT 2000.

Požadavky

Technická mechanika (14TEM) - Statika.

Garant

Aleš Materna, Vladislav Oliva

Vyučující

Aleš Materna, Vladislav Oliva