Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elastomechanika 2 (14EME2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 14EME2 - Elastomechanika 2, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Funkce napětí v teorii pružnosti. 2D pružnost - rozdílný charakter namáhání materiálu v podmínkách rovinné deformace a napětí, namáhání materiálu v okolí vrubů, trhlin a koncentrovaných zatížení. Charakter napěťového pole a deformace v deskách a rozdíly oproti nosníkům. Napjatost a deformace skořepin, předpoklady, výhody a poruchy membránového stavu. Schopnosti:Řešení jednoduchých úloh z 2D pružnosti, desek a membránových skořepin. Porozumění elastickým modelům takových těles a jejich aplikacím v materiálových vědách.

Literatura

Povinná literatura:[1] Šubrt L.: Teorie desek a skořepin. [Vysoškolské skriptum FSI ] Vydavatelství ČVUT 2007.Doporučená literatura:[2] Servít, R. - Drahonovský, Z. - Šejnoha, J. - Kufner, V.: Teorie pružnosti a plasticity II. SNTL-ALFA 1984.[3] Brdička, M. - Samek, L. - Sopko, B.: Mechanika kontinua. 3.vyd., Academia 2005, ISBN: 80-200-1344-X.

Požadavky

Elasticita 1 (14EME1),Fourierovy řady a integrály,Funkce komplexní proměnné.

Garant

Aleš Materna, Vladislav Oliva

Vyučující

Aleš Materna, Vladislav Oliva