Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální metody 1 (14EXM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 14EXM1 - Experimentální metody 1, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Prohloubení důvěry v získané teoretické poznatky ověřením jejich platnosti na vhodně volených experimentech. Získání přehledu o základních možnostech řešení praktických problémů ve výše uvedených oborech s ohledem jak na technickou podstatu problému, tak volbu vhodné experimentální metody, potřebného přístrojového vybavení a posouzení získaných výsledků. Schopnosti:Umět přistoupit k realizaci potřebného experimentu, tj. návrh a sestavení měřicího řetězce, záznam a posouzení správnosti získaných dat, jejich uložení, zpracování a vyhodnocení přesnosti výsledků s využitím statistiky.

Literatura

Povinná literatura:[1] A. S. Kobayashi: Handbook on Experimental Mechanics. Society for Experimental Mechanics, Inc., Prentice-Hall, Inc. ISBN 0-13-377706-5 25.Doporučená literatura:[2] K. Zehnula: Snímače neelektrických veličin.SNTL Praha, 1983.Studijní pomůcky:1. Zkušebna: Trhací stroj, přípravky pro kalibraci tenzometrů, snímačů posuvu, siloměry, indikátory, tenzometrická zesilovače, měřidla.2. Laboratoř experimentální mechaniky: Elektrodynamické vibrátory, snímače výchylky, rychlosti a akcelerace, osciloskop, stroboskop, laserový snímač výchylky, model vyvažovacího stroje, počítače s měřicími kartami a programen pro měření, uložení a analýzu dat INMES.

Požadavky

Plné pochopení výkladu předpokládá základní znalosti z vyšší matematiky, fyziky, teorie elasticity, technické pružnosti, mechanických a únavových vlastností materiálů, měřicí a výpočetní techniky.

Garant

Petr Jaroš

Vyučující

Petr Jaroš