Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum metod konečných prvků (14PMKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 14PMKP - Praktikum metod konečných prvků, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Metody a nástroje matematiky pro řešení problémů inženýrské praxe.Schopnosti:Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni vytvářet síť konečných prvků, volit typ prvku podle řešeného fyzikálního problému, aplikovat okrajové podmínky, zpracovat a správně interpretovat dosažené výsledky.

Literatura

Povinná literatura:[1] Adams, V. - Askenazi, A.: Building Better Products with Finite Element Analysis. OnWord Press, 1999, 588 s.Doporučená literatura:[2] Marc - User's Guide, MSC.Software.[3] Marc - Volume A-E, MSC.Software.Studijní pomůcky:MSC.Marc 2008 a vyšší v počítačové studovně.

Požadavky

Po studentech je požadována znalost teorie elasticity a plasticity materiálů, dynamiky a pevnosti. Rovněž je nutná znalost obsluhy PC.

Garant

Aleš Materna

Vyučující

Aleš Materna