Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Detekce ionizujícího záření (15DIZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 15DIZ - Detekce ionizujícího záření, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:V kurzu detekce ionizujícího záření získají posluchači znalosti o principech funkce jednotlivých typů detektorů a o základech zpracování naměřených dat a limitech vyplývajících ze statistického charakteru těchto dat. Schopnosti:Absolventi kurzu získají schopnost zvolit správný typ detektoru pro konkrétní aplikaci, porozumět výsledkům měření ionizujícího záření a správně zhodnotit jejich statistickou významnost.

Literatura

Povinná literatura:[1] J. Gerndt: Detektory ionizujícího záření, ČVUT Praha, 1995.Doporučená literatura:[1] W.H. Tait: Radiation Detection, Butterworths, 1980.[2] G.F. Knoll: Radiation Detection and Measurement, J. Willey & Sons, New York, 1984.

Požadavky

Znalosti na úrovni kompletního kurzu fyziky. Znalosti stavby atomu a jeho jádra. Znalosti mechanismů interakce ionizujícího záření (IZ) s látkovým prostředím a principů dozimetrie IZ.

Garant

Jan John

Vyučující

Jan John