Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace radionuklidů 2 (15NUK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 15NUK2 - Aplikace radionuklidů 2, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Kurz rozšiřuje znalosti posluchače, které získal v kurzu Aplikace radionuklidů 1 a je orientován především na užití jaderných metod v oblasti výzkumu. Důraz je kladen na metody využívající izotopovou výměnu a izotopové jevy.Schopnosti:Studenti získají schopnost efektivně používat jaderné metody a radionuklidy ve vědeckém výzkumu.

Literatura

Povinná literatura:[1] A. Gosman, Č. Jech: Jaderné metody v chemickém výzkumu, Academia, Praha, 1989.[2] V. Majer a kol.: Základy užité jaderné chemie, SNTL/ALFA, Praha, 1985.Doporučená literatura:[1] A. Vértes a kol. (ed.): Handbook of Nuclear Chemistry, Vol. 1-5, Kluwer Academic Publishers, 2003 (nebo revidované a rozšířené vydání (Vol. 2-6), Springer, 2010).[2] M. Wolfsberg, W. A. Van Hook, P. Paneth, L. P. N. Rebelo: Isotope Effects in the Chemical, Geological, and Bio Sciences, Springer, 2009.

Požadavky

Znalosti na úrovni základních kurzů jaderné chemie a jaderné fyziky. Absolvování kurzu Aplikace radionuklidů 1.

Garant

Jiří Mizera

Vyučující

Jiří Mizera