Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie zpracování odpadů (15TZO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 15TZO - Technologie zpracování odpadů, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Student získá znalost postupů při nakládání s odpady a znalost opatření k omezování jejich vzniku, včetně souvisejících právních úprav ČR and EU. Dále se seznámí s příčinami vzniku různých typů odpadů (komunální, průmyslové, stavební, zemědělské, zdravotnické), s jejich nebezpečnými vlastnostmi a základními technologiemi jejich využití či odstraňování.Schopnosti:Student bude schopen správně volit, používat a zdokonalovat technologické a organizační způsoby nakládání s odpady.

Literatura

Povinná literatura: [1] M. Kuraš, et al.: Odpadové hospodářství, Ekomonitor 2008. Doporučená literatura: [1] G. Tchobanoglous, et al.: Integrated Solid Waste Management: Engineering Principles and Management Issues, McGraw-Hill Science/Engineering/Math, 1993. [2] L.K. Wang et al.: Handbook of Advanced Industrial and Hazardous Waste Treatment, CRC Press 2009. . [3] G. Tchobanoglous, F. Kreith: Handbook of Solid Waste Management, McGrawHill, 2002.[4] B.B. Bilitewski et al.: Waste Management, Springer Verlag, 1997.

Požadavky

Je zapotřebí znalost základních chemických disciplin (anorganické, organické a analytické chemie) a chemického inženýrství na bakalářském stupni.