Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana životního prostředí (15ZOCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 15ZOCH - Ochrana životního prostředí, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Studenti získají znalosti o vlivu škodlivých látek na rostlinstvo a živočichy, o metodách jejich stanovení a o možnostech ochrany životního prostředí před znečišťováním škodlivinami.Schopnosti:Studenti budou schopni kvalifikovaně řešit problémy spojené s vývojem nových metod ochrany životního prostředí.

Literatura

Povinná literatura: [1] J. Horák, I. Linhart, P. Klusoň: Úvod do toxikologie a ekologie pro chemiky, VŠCHT Praha, 2004.Doporučená literatura: [1] W. Landis, M. Yu: Introduction to Environmental Toxicology, CRC Press, Lewis Publishers 2004.[2] M.C. Newman: Fundamentals of Ecotoxicology, Ann Arbor Press 1998.[3] K. Štamberg: Modelování migračních procesů v životním prostředí. Ediční středisko ČVUT, Praha 1996.

Požadavky

Studenti by měli znát základní chemické disciplíny, zejména fyzikální chemii, v rozsahu vyučovaném na bakalářském stupni.

Garant

Helena Filipská

Vyučující

Helena Filipská