Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do radiační fyziky 2 (16URF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 16URF2 - Úvod do radiační fyziky 2, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Znalosti z oblasti jaderné a radiační fyziky jako základ pro specializovanější předměty týkající se detekce, dozimetrie a využití ionizujícího záření v různých aplikacích vědy a techniky. Rozšíření znalostí získaných v předmětu 16URF1.Schopnosti:Aplikace zakladních znalostí na složitější systémy použitelné v různých aplikacích.

Literatura

Povinná literatura: [1] L. Musílek: Úvod do fyziky ionizujícího záření, Praha, SNTL 1979Doporučená literatura:[2] K.N. Muchin: Eksperimental'naja jaděrnaja fizika I. Moskva, Eněrgoatomizdat 1983[3] J.S. Lilley: Nuclear Physics - Principles and Applications. Chichester, Wiley 2001[4] J. Magill - J. Gally: Radioactivity, Radionuclides, Radiation. Berlin, Springer 2005[5] B. Povh - K. Rith - C. Scholz - F. Zetsche: Particles and Nuclei - An Introduction to the Physical Concepts. Berlin, Springer 1999[6] B.R. Martin: Nuclear and Particle Physics - An Introduction. Chichester, Wiley 2006[7] W. Loveland - D.J.Morisey - G.T. Seaborg: Modern Nuclear Chemistry. Hoboken, Wiley 2006

Požadavky

16URF1

Garant

Ladislav Musílek

Vyučující

Ladislav Musílek