Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy první pomoci pro techniky (16ZPPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 16ZPPB - Základy první pomoci pro techniky, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Znalosti o základních situacích první pomoci a jejich řešení.Schopnosti:Uplatnění postupů a metodik první pomoci při řešení situací, které mohou nastat při vykonu povolání.

Literatura

Povinná literatura:Celkový přehled o studijních oporách pro daný předmět (v českém jazyce):[1] Kelnarová J. a kol. První pomoc I pro studenty zdravotnických oborů, Grada, 2007[2] Kelnarová J. a kol. První pomoc II pro studenty zdravotnických oborů, Grada, 2007[3] Beránková, M., Fleková, A., Holzhauserová B.: První pomoc. Informatorium, Praha 2008 (nové opravené vydání)[4] Srnský, P.: První pomoc u dětí. Grada, 2007[5] St. John Ambulance, St. Andrew's Ambulance, Association and British Red Cross a Český červený kříž: Příručka první pomoci. Perfekt, Bratislava 2003Vybrané kapitoly na následujících internetových stránkách [6] http://www.lf3.cuni.cz/cs/pracoviste/anesteziologie/vyuka/studijni-materialy/neodkladna-resuscitace [7] http://www.lf3.cuni.cz/cs/pracoviste/anesteziologie/vyuka/studijni-materialy/prvni-pomoc/Celkový přehled o studijních oporách pro daný předmět (v anglickém jazyce):elektronické informační zdroje (EIZ) na WWW stránkách[8] http://www.mayoclinic.com/health/FirstAidIndex/FirstAidIndex[9] http://www.healthy.net/scr/MainLinks.asp?Id=170[10] http://www.sja.org.uk/sja/first-aid-advice.aspx [11] http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/firstaid.html[12] St. John Ambulance, St. Andrew's Ambulance Association and British Red Cross: First Aid Manual, Latest Update, St. John Ambulance, London 2011