Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Energetika a energetické zdroje (17EEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17EEZ - Energetika a energetické zdroje, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Základní znalosti o energetice, energetických zdrojích a surovinách, přeměnách energií a jejich vlivu na životní prostředí, znalosti základního popisu různých typů elektráren a jejich charakteristik, popis energetiky v české republice a její výhled do budoucna, výpočty a optimalizace energetických soustav.Schopnosti:Orientace v problematice, schopnost logického uvažování v oblasti energetiky, návrh a optimalizace energetické soustavy pomocí kódu DESAE.

Literatura

Povinná literatura:1. BP: BP Statistical Review of World Energy, London, 2009.2. Augusta P. a kol.: Velká kniha o energii, L.A. Consulting Agency, Praha, 2001, ISBN: 80-238-6578-1.3. Ministerstvo průmyslu a obchodu: Energetická vize ČR, Nakladatelství Arch, Praha 2005, ISBN: 80-86165-98-1.Doporučená literatura:4. Ministerstvo průmyslu a obchodu: Aktualizace Státní energetické koncepce, Posouzení vlivů koncepce na životní prostředí, dle zákona č. 244/1992 Sb., studie,5030-000-2/2-BX-01, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Praha, 2003.5. Webové stránky Energetického regulačního úřadu: http://www.eru.cz/.Studijní pomůcky:Počítačová učebna KJR a výpočetní kód DESAE.

Požadavky

17THN1, 17JARE

Garant

Dušan Kobylka, Miloš Tichý

Vyučující

Dušan Kobylka, Miloš Tichý