Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika pro moderní fyziky (17IMF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17IMF - Informatika pro moderní fyziky, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti: Studenti se orientují v problematice automatického zpracování dat a základním portfoliu souvisejících nástrojů. Získají základní představu o automatizaci procesů a o klíčových metodách v automatizaci.Schopnosti: Po absolvování předmětu jsou studenti samostatně schopni navrhnout a implementovat základní automatizační procesy, počínaje jednoduchým zpracováním textových a numerických dat. Kromě toho ovládají základní postupy automatického generování výstupních dokumentů a to jak textových (s využitím procesoru LaTeX), tak interaktivních (na bázi HTML). Ovládají skriptovací jazyk Ruby v míře dostatečné pro základní inženýrské úkoly a orientují se v příslušných informačních zdrojích tak, aby si mohli samostatně svoje znalosti rozšiřovat.

Literatura

Povinná literatura:Dave Thomas, with Chad Fowler and Andy Hunt, Programming Ruby 1.9 & 2.0 (4th edition): The Pragmatic Programmers' Guide, Pragmatic Programmers, 2013Andrew Hunt, David Thomas, The Pragmatic Programmer: From Journeyman to Master, Addison-Wesley, 1999Doporučená literatura:Philipp K. Janert, Gnuplot in Action - Understanding Data with Graphs, Manning Publications, 2009Brian Marick, Everyday Scripting with Ruby: For Teams, Testers, and You, Pragmatic Programmers, 2007

Požadavky

úspěšné absolvování předmětu Základy reaktorové fyziky 1