Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy fyziky jaderných reaktorů (17ZAF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17ZAF - Základy fyziky jaderných reaktorů, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti: Studenti získají znalosti o vlastnostech difúzních prostředí a štěpných a štěpitelných materiálů. Seznámí se stacionárním řešením hustoty toku neutronů a výkonu reaktoru i s kinetikou časových změn výkonu v krátkodobém i dlouhodobém časovém horizontu. Studenti se dozvědí základy dozimetrie a ochrany před zářením.Schopnosti: Studenti jsou připraveni stanovit složení materiálů nezbytné pro všechny analýzy prováděné v reaktorové fyzice, provádět výpočty rozložení hustoty toku neutronů v jednoduchých geometriích s pomocí difúzní rovnice v jednogrupovém i dvougrupovém přiblížení. Jsou také připraveni extrapolovat získané znalosti na pokročilejší úlohy.

Literatura

Povinná literatura:1. Lamarsh J.R., Baratta A.J.: Introduction to Nuclear Engineering, Prentice Hall, New Jersey, 2001.2. Zeman J.: Reaktorová fyzika 1 a 2, Vydavatelství ČVUT, Praha 2003.Doporučená literatura:3. Heřmanský B.: Dynamika jaderných reaktorů, Vydavatelství ČVUT, Praha, 1983.4. Reuss P.: Neutron Physics, EDP Sciences, Les Ulix Cedex A, Francie, 2008.5. Duderstadt J.J., Hamilton L.J.: Nuclear Reactor Analysis, John Wiley & Sons, USA, 1976.

Požadavky

-

Garant

Jaroslav Zeman

Vyučující

Lenka Heraltová, Jan Frýbort