Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy jaderné bezpečnosti (17ZJBE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17ZJBE - Základy jaderné bezpečnosti, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Znalost základních principů jaderné bezpečnosti a jejich aplikace na jaderných elektrárnách. Znalost bezpečnostních systémů jaderných elektráren (současných i nově budovaných). Znalost příčin, průběhu a následků havárií JE Černobyl a TMI-2. Schopnosti:Schopnost orientace v problematice jaderné bezpečnosti, Schopnost porozumění možným příčinám, průběhu a následkům těžkých havárií a jejich významu pro globální bezpečnost jaderné energetiky.

Literatura

Povinná literatura:1. Heřmanský B.: "Bezpečnost jaderných elektráren I., II., III., IV." Učební texty, 2009.Doporučená literatura:2."Basic Safety Principles for NPP", Rev.1. INSAG-12 report, IAEAVienna 1999.3. "European Utlities Safety Requirements", Vol.1, Rev. C, state 5, April 2001."Accident Analysis for Nuclear Power Plants", IAEA, Vienna, December 2002.4. Pernica R.: "Stav vývoje a přehled metod pro vyhodnocení neurčitosti" Výzkumná zpráva ÚJV-11798 T, říjen 2002.

Požadavky

17ZAF, 17JARE