Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroekonomie 1 (18MIK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 18MIK1 - Mikroekonomie 1, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Studenti budou znát strukturu mikroekonomické analýzy, její předměty a metody a různé modely spotřebitele a jejich specifické vlastnosti. Dále budou znát základy optimalizace v teorii spotřebitele.Schopnosti:Používat základní nástroje mikroekonomické analýzy, využívat postupy odvozené z těchto modelů k řešení ekonomických úloh.

Literatura

Povinná literatura:[1] Gravelle, H. - Rees, R.: Microeconomics, Prentice Hall, třetí vydání, 2004.Doporučená literatura:[2] Varian, H. R.: Mikroekonomie, moderní přístup, český překlad, Victoria publishing, první vydání, 1995.[3] Frank, Robert H.: Mikroekonomie a chování, Svoboda-Libertas,1. vydání, 1995.

Požadavky

1) Napsat úspěšně 1. a 2. písemný test z Mikroekonomie I (z každého alespoň 50% bodů ze všech možných). 2) Složit úspěšně závěrečnou ústní zkoušku.

Vyučující

Ivo Koubek