Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroekonomie 2 (18MIK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 18MIK2 - Mikroekonomie 2, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti:Studenti budou znát mikroekonomický pohled na výrobu a technologii a seznámí se s významnými ekonomickými charakteristikami výroby a technologie. Budou znát povahu nákladů a zisku v ekonomické teorii.Schopnosti:Studenti budou umět používat příslušné optimalizační modely. Studenti budou rozumět pojmu tržní rovnováhy, jednotlivým tržním strukturám a jejich významu pro výrobce a zákazníky a umět je aplikovat.

Literatura

Povinná literatura:[1] Gravelle, H. - Rees, R.: Microeconomics, Prentice Hall, třetí vydání, 2004.Doporučená literatura:[2] Varian, H. R.: Mikroekonomie, moderní přístup, český překlad, Victoria publishing, první vydání, 1995.[3] Frank, Robert H.: Mikroekonomie a chování, Svoboda-Libertas, 1. vydání, 1995.

Požadavky

1) Předpokládá se zkouška z MIKROEKONOMIE I.2) Napsat úspěšně 1. a 2. písemný test z Mikroekonomie II (z každého alespoň 50% bodů ze všech možných). 3) Složit úspěšně ústní zkoušku.

Vyučující

Ivo Koubek