Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální výzkum na tokamacích (D02FVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D02FVT - Fyzikální výzkum na tokamacích, Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět seznamuje studenty doktorského studia s problematikou fyzikálního a technologického výzkumu v oblasti tokamaků se zaměřením především na aktivity v rámci účasti České republiky v celosvětovém úsilí o dosažení energetického využití fúze.

Literatura

Základní:1. J. P Freidberg: Plasma Physics and FusionEnergy, Cambridge University Press, 2007.2. J. Wesson: Tokamaks, 2004. Doporučená:3. G. McCracken, P. Stott: Fusion, Second Edition: The Energy of the Universe, 2012. 4. R. J. Goldston, P. H. Rutherford: Introduction to Plasma Physics, 1995. 5. T. H. Stix: Waves in plasma, Springer Science & Business Media, 1992.6. I. H. Hutchinson: Principles of Plasma Diagnostics, Cambridge University Press, 2nd edition, 2002.

Požadavky

Základní znalosti fyziky plazmatu.